Zavod za hidrometeorologiju i seizmologijuZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Uručena donacija Centru za autizam „Ognjen Rakočević“

Datum: 28.10.2021.


Direktorica ZHMS-a, Dušica Brnović uručila je 27.oktobra još jednu, u nizu donacija planiranih u kampanji „Mladi u akciji smanjivanja CO2“ u sklopu obilježavanja 30 godina Crne Gore ekološke države.

Simbolična donacija uručena je direktoru Centra za autizam, razvojne smetnje i dječiju psihijatriju „Ognjen Rakočević“, dr Ivanu Krgoviću i koleginicama. Donacija je obuhvatila biljke, koje će krasiti ulaz i ambulante Centra, šarene stikere za ukrašavanje zidova i didaktičke igračke za rad sa djecom.

Ovom donacijom smo željeli da djeca i zaposleni u Centru imaju prijatniji i veseliji ambijent, kao i da doprinesemo njihovom bržem napretku i zadovoljstvu. Donacija je ostvarena u saradnji sa društveno odgovornim firmama i kompanijama: Eko-fond Podgorica, mesna industrija „Goranović“, Grawe osiguranje a.d., Lovćen osiguranje AD, EKIP i CETI.

                                                                                
Danas je u okviru projekta „Adaptacije na klimatske promjene kroz prekogranično upravljanje rizicima od poplava na Zapadnom Balkanu“ – podržanom od strane GIZ-a, urađeno prvo, zajedničko mjerenje proticaja rijeke Bojane, prirodne granice između Albanije i Crne Gore.
Korejska delegacija, koju čine dr Moonbo SHIM, generalni direktor KHRA (Korejska asocijacija za hidrografiju i istraživanja) i gdin. Lee Dong Hun, eskpert UST21, nalazi se u dvodnevnoj posjeti Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Iako ne prvi u raspodjeli donacije kroz kampanju „Mladi u akciji smanjivanja CO2“, djeca u domu Mladost u Bijeloj su bili su prvi o kojima smo razmišljali u periodu organizacije i pokretanja kampanje.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197